Варто нагадати нашим читачам, що в Україні з перших днів 2021 року нібито збільшився розмір мінімальної заробітної платні - до 6000 гривень. Однак з цієї суми багато йде на різні податки, часто людям не вистачає грошей навіть на найнеобхідніше.

Цього разу українці попросили у президента країни скасувати "військовий збір", який передбачає вилучення 1.5% від заробітної плати на потреби Збройних сил України. Автором петиції виступив Сергій Салівон.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Солдат ЗСУ, скріншот: YouTube
Солдат ЗСУ, скріншот: YouTube

"Прошу розглянути скасування військового збору 1,5% із заробітної плати.", - пише Сергій Салівон.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Для того щоб глава держави надав офіційну відповідь, дана петиція повинна за 100 днів зібрати 25 тисяч підписів. Зараз же її підписало всього кілька десятків громадян.

Петиція Сергія Салівона, скріншот: president.gov.ua
Петиція Сергія Салівона, скріншот: president.gov.ua

Для довідки: військовий збір з'явився в Україні з 2014 року. Його ставка завжди становить 1,5%. Цю суму якось знизити неможливо. Як і ПДФО, військовий збір стягується з повної суми заробітної плати. Разом ці два податки складають обов'язкові до сплати податків із зарплати - в тому числі й з мінімальної зарплати.

Також варто нагадати нашим читачам, що нещодавно українці звернулися з проханням до президента Володимира Зеленського про скасування подорожчання бензину з квітня до 45 гривень за літр. Відповідне прохання з'явилося на сайті Президента 4 березня в розділі "Електронні петиції".

Раніше повідомляли, аферисти відкрили полювання на довірливих пенсіонерів: відбирають майно і переписують спадщину.

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають прив'язати тарифи на комуналку до прожиткового мінімуму: "Злочин проти народу".

Знай.uа писав, українці вимагають доступних цін на бензин: 45 гривень за літр.