Пішов з життя радянський і російський кіноактор Микола Сморчков, відомий за фільмом "Летять журавлі".

Актор Микола Сморчков помер від коронавірусної інфекції на 91-му році життя. Про смерть артиста повідомили на сайті Спілки кінематографістів Росії.

"Микола Гаврилович був талановитим артистом, дуже скромним, порядною людиною, люблений друзями й колегами", - йдеться в некролозі.

Відзначається, що незадовго до смерті актор захворів на коронавірус. Микола Сморчков помер в суботу, 6 березня.

Микола Сморчков, фото: kino-teatr.ru
Микола Сморчков, фото: kino-teatr.ru

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Актор народився 9 серпня 1930 року в селі Иваньково. Після закінчення ВДІКу в 1953 році він служив в театрі-студії кіноактора. Пізніше Сморчков прийшов на студію "Мосфільм", де пропрацював майже 40 років.

У його фільмографії понад 200 кінокартин. Популярність Сморчкову принесли епізодичні ролі в таких фільмах, як "Летять журавлі", "Війна і мир", "П'ять днів - п'ять ночей" та інших.

Микола Сморчков, кадр: фільм " Летять журавлі"
Микола Сморчков, кадр: фільм " Летять журавлі"

Нагадаємо, помер зірка "Ворошиловського стрілка" В'ячеслав Голоднов

Як повідомляв портал Знай.ua, помер зірка "Бригади" Віталій Альшанський

Також Знай.ua писав, помер зірка відомого реаліті-шоу "Самогонщики"