Для деяких одержувачів пенсійних виплат в Україні з'явилися важливі новини. Так, у випадку впровадження так званої накопичувальної пенсії мінімальний розмір виплат для майбутніх пенсіонерів може скласти близько 7 тисяч гривень.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики України Марини Лазебної в ефірі програми "Велика політика" на одному з українських телеканалів.

Марина Лазебна, скріншот: YouTube
Марина Лазебна, скріншот: YouTube

"Що стосується семи тисяч гривень, це якраз була наша дискусія з президентом, коли ми говорили про накопичувальну систему. Тому що я йому розповіла, що відбувається в солідарній системі, яка сьогодні ситуація, як сьогодні важко підвищувати пенсії, тому що в 2016 році було зменшено ЄСВ та вдвічі зменшилися ресурси Пенсійного фонду відповідно, і як сьогодні нам важко індексувати пенсії і взагалі пояснювати людям, чому такі маленькі розміри пенсій, коли і карантин, і економіка не зростає", - зазначила керівниця Мінсоцполітики.

пенсіонерки, скріншот з відео
пенсіонерки, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Безумовно, ми говорили і про накопичувальну систему - про ту систему, яку 16 років не міг впровадити жоден уряд. Я розповіла про втрачені можливості і показала, для чого вона потрібна. Я окремо зробила розрахунок - я з ним і прийшла - де показала на мінімальному внеску, коли 300 гривень людина заплатить на свій рахунок накопичувальний, 300 гривень туди перерахує його роботодавець і як ці 600 гривень за певний період часу перетворюються на його власний людський капітал, який потім людина може використовувати на пенсію", - сказала Лазебна.

"Ось саме там вийшло, що щомісячна виплата з накопичувального фонду для кожної людини додатково до солідарної складе 3200 гривень. Ми подивилися, яка у нас сьогодні є солідарна пенсія і з накопичувальною ми можемо сміливо говорити, що ми можемо, навівши порядок в солідарній, вийти на 7000 гривень", - пояснила Марина Лазебна.

У той же час Лазебна зауважила, що такий розмір пенсій з'явиться тільки тоді, коли буде введено накопичувальну систему: "Накопичувальна система, вона робиться для більш молодих, для пенсіонерів вона не вводиться".

Раніше повідомляли, Мінсоцполітики зробило заяву про субсидії, хто отримає пільги.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні почнуть скорочувати пенсії з березня: ПФУ збанкрутує, платити буде нічим.

Знай.uа писав, Мінсоцполітики ощасливило 2 млн українців: допомогу можна отримати в кожній держустанові.