Згідно з народними віруваннями, будинок є сакральним, священним місцем, всередині якого все має значення. Саме тому існують заборони (табу) викидати з дому певні речі, інакше можна накликати біду, хвороби і бідність.

Про те, що не можна викидати з дому Знай.иа розповідає на основі матеріалів інформаційного ресурсу"Всеукраїнська асоціація пенсіонерів".

Гаманці, кадр з відео
Гаманці, кадр з відео

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Старий гаманець

Подейкують, що з гаманцем можна викинути свої гроші, успіх і статус. У минулому позбавлялися гаманця особливим способом-або закопували під молодим деревом, або спалювали.

Фото

Зображення людини на фото асоціюється з особливою енергетикою, якою можуть скористатися злі люди, як навмисне, так і ненавмисно. Так що якщо боїтеся пристріту і псування — краще спалюйте або подрібнюйте свої знімки.

Ікона, скріншот: Youtube
Ікона, скріншот: Youtube

Ікони, Біблія, Псалтир, натільні хрестики

Священні книги, ікони, хрестики і ладанки не викидаються. Наші предки передавали ці речі з покоління в покоління, і навіть випадкова втрата вважалася вкрай поганим знаком.

Години

Поламані годинник не можна ні викинути, ні зберігати вдома. Що ж робити? В цьому випадку несправні годинник треба розібрати на деталі і викинути окремо.

Фата на нареченій, фото pxhere
Фата на нареченій, фото pxhere

Фата, весільні сукні

Зі зберіганням весільної сукні та фати вважається запорукою сімейної гармонії. Позбутися від цих речей можна тільки в разі розриву відносин. Передавати плаття або фату спадщини - теж не найкраща ідея, адже так ви віддаєте своє щастя або сльози.

Нагадаємо, віник принесе мир і благополуччя в ваш будинок: головні прикмети та повір'я.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ольга Харлан розповіла про забобони спортсменів.

Також "Знай.uа" писав, що Погані прикмети: що трапиться, якщо віддати свої речі іншим людям.