До України прийшла весна, добігає кінця опалювальний сезон. Однак питання стосовно субсидій на комунальні послуги не закінчуються. Українці хочуть знати, як йтимуть справи за допомогою від держави в найближчі місяці і до чого необхідно готуватися вже сьогодні.

Так, у Міністерстві соціальної політики України вже розповіли, що одержувачі субсидій платять за житлово-комунальні послуги близько 10% своїх доходів. Але є інформація, що співпраця з МВФ, яка зараз на "паузі", може позначитися на соцвиплатах.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики України Марини Лазебної в ефірі програми "Велика політика" на одному з українських телеканалів.

В один момент ведуча запитала у Марини Лазбеної, чи є правда в побоюваннях Міністерства фінансів України через паузу у співпраці з Міжнародним валютним фондом. На що, Марина Лазебна вирішила відповісти в оптимістичному форматі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Черга і пенсія, скріншот: YouTube
Черга і пенсія, скріншот: YouTube

"Ні, ми такі варіанти не розглядаємо. У нас все виплачується вчасно, навпаки ми аналізуємо. Зростають ціни - нам потрібно підвищувати допомогу... Виплачуватимемо своєчасно в повному обсязі, і навіть більше, тільки б нам вистачило ресурсів. Тому точно, соціальна сфера тут не у небезпеці", - відповіла Марина Лазебна.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

Також Марина Лазебна додала, що середній розмір субсидії на оплату ЖКП в лютому 2021 склав 1483 гривні. За її словами, близько 40% одержувачів субсидії становлять домогосподарства з доходом на одну особу, який не перевищує розмір прожиткового мінімуму.

Раніше повідомляли, Мінсоцполітики зробило заяву про субсидії, хто отримає пільги: "Розмір збільшується".

Як повідомляв Знай.uа, Мінсоцполітики анонсувало зростання пенсій українців: хто отримає від 3 500 до 7 000 гривень.

Знай.uа писав, в Україні почнуть скорочувати пенсії з березня: ПФУ збанкрутує, платити буде нічим.