В Україні пільги для пенсіонерів по проїзду громадському транспорті тепер можуть монетизувати-вирішувати це буде місцева влада.

Про ситуацію розповідають у блозі "Суть подій" на каналі Знай.иа.

На думку журналістки Катерини Котенков,цей крок можна трактувати так, ніби на пенсіонерах знову вирішили заощадити.

"Право вирішувати-вводити монетизацію пільг чи ні - буде віддано на відкуп місцевій владі. Якщо вони підуть на цей крок, то пільговики отримуватимуть на руки гроші, якщо ні - діятиме колишній порядок пільг, при якому компенсації за надання пільгового проїзду отримують автотранспортні підприємства. При цьому місцева влада буде сама визначати періодичність і терміни виплат монетизованих пільг", - йдеться в передачі.

пенсіонери, фото Всеукраїнська асоціація пенсіонерів
пенсіонери, фото Всеукраїнська асоціація пенсіонерів

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами журналістки, пільги в готівковій формі будуть на проїзд у міському, приміському та міжміському сполученні. При цьому на міських і приміських маршрутах буде надаватися грошова виплата, а на міжміських - компенсація, тобто та ж виплата, але вже після здійснення поїздки. При цьому пенсіонери і люди, які мають право на державну соціальну допомогу, отримуватимуть виплати автоматично - на свій рахунок у банку або поштою, а всі інші пільговики отримають гроші тільки після того, як подадуть до місцевих органів влади відповідні заяви.

Раніше в 2018 році вже було дві постанови Кабміну, перша з яких вводила порядок монетизації, а друга - соціальні норми за кількістю пільгових поїздок, але тоді ці постанови були оскаржені в суді. Окружний адміністративний суд Києва визнав їх незаконними, оскільки Кабмін не довів доцільність норми в 30 поїздок, а також її розподілу за видами транспорту.

Нагадаємо, аферисти відкрили полювання на довірливих пенсіонерів: відбирають майно і переписують спадщину

Як повідомляв " Знай.ua", українці вимагають прив'язати тарифи на комуналку до прожиткового мінімуму: "злочин проти народу"

Знай.ua писав, українців масово змусять повертати гроші за субсидії: перевірять пенсіонерів, безробітних та пільговиків