Питання субсидій стало ще більше хвилювати українців у зв'язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги — багатьом громадянам просто не по кишені осилити платіжку. У зв'язку з актуальністю проблеми з детальними роз'ясненнями виступила сама міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Її інтерв'ю виданню "Факти" публікує на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" Міністерство соціальної політики.

Зокрема Лазебна зазначила, що за субсидією можна звертатися в будь-який місць року:

"Субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону відповідно", — зауважила очільниця Мінсоцполітики.

Марина Лазебна, скріншот YouTube
Марина Лазебна, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Щодо того, хто може розраховувати на субсидію, міністерка відповіла: "Всі, хто на законних підставах перебуває на території України, зареєстровані й не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги (ЖКП). Тобто їх витрати на оплату цих послуг перевищують розмір обов’язкового платежу (в межах встановлених нормативів споживання)".

А щоб оформити субсидію, слід зробити наступне:

"Передовсім необхідно звернутися до органу соцзахисту населення, уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або центру надання адміністративних послуг за зареєстрованим місцем проживання. Потрібно подати заяву про призначення субсидії та декларацію про доходи і витрати за формами, встановленими Мінсоцполітики".

Нагадаємо, Марина Лазебна подарувала "діамант" українцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Мінсоцполітики озвучили нові суми надбавок для пенсій.

Також портал Знай.uа писав, що українцям дали збільшені виплати з січня.