Рада національної безпеки і оборони України прийняв рішення повернути підприємство "Моторсіч" у державну власність.

Про це повідомив Секретар РНБО Олексій Данилов, який зазначив, що це буде зроблено вже найближчим часом "законним і конституційним способом". Китайський акціонер компанії Ван Цзин заявив, що спроба насильницької націоналізації підприємства порушує закон і суперечить базовим принципам ринкової економіки.

"Мотор Січ", скріншот: Youtube
"Мотор Січ", скріншот: Youtube

Це тільки допоможе китайським інвесторам виграти Міжнародний інвестиційний арбітраж і згодом отримати компенсацію збитків.

"За цю державу Україна буде зганьблена перед усією світовою громадськістю", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Екс-власник пакету акцій " Мотор Січ "В'ячеслав Богуслаєв на засіданні РНБО 4 березня повідомляв про відсутність інвестицій в підприємство з боку китайських компаній, тоді як вони, зі свого боку, називають його слова"умилшенно неправдимими".

"На сьогоднішній день прийнято відповідне рішення, згідно з яким підприємство "Мотор Січ" буде повернуто українському народу. Буде повернуто у власність Українській державі, законним, конституційним способом найближчим часом. Наші підприємства оборонно-промислового комплексу, дивним чином опинилися в приватних руках, на сьогоднішній день кожне буде розглядатися окремо", - заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов.

"Мотор Січ", скріншот: Youtube
"Мотор Січ", скріншот: Youtube

Нагадаємо, Зеленський пояснив рішення РНБО про закриття телеканалів в Україні

Як повідомляв Знай.ua, Білецький виступив з претензіями до нинішньої влади з приводу ситуації с "Мотор Січ"

Також Знай.ua, експерти попередили, що життя президента Зеленського в небезпеці