Блогер зняв відео в TikTok, в якому розповів про те, що люди можуть ковтати лише два або три рази поспіль. І потім організм не дозволить повторити цей же рух, що легко пояснюється фізіологією тіла.

Джессі Бехарелл з однойменним ніком jessebeharrell опублікував відео 8 березня і заявив, що мало хто зуміє проковтнути слину більше трьох разів. Для підтвердження своїх слів він записав відео, щоб поборотися зі своїм організмом і зазнав невдачі.

Блогер про особливості організму, скріншот: TikTok
Блогер про особливості організму, скріншот: TikTok

Цей рефлекс пояснюється двома видами ковтання-вологим і сухим. Перше відбувається людиною під час пиття або вживання їжі. Сухе ж відбувається, коли в роті у людини крім слини нічого немає. 22 м'язи горла повинні скорочуватися для ковтання, щоб просунути воду, слину або їжу в стравохід. У цього процесу є назва-перистальтична хвиля.

У 1990-х роках провели дослідження, які показали, що при сухому ковтанні ця дія рідше і слабкіше, ніж при мокрому. Організму тому і стає важко ковтати кілька разів поспіль. Ще одна проста причина-людина перестає дихати при ковтанні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

@jessebeharrell

How Many Times Can You Swallow In A Row? #fyp #4yp #viral #sounds #fact #foryoupage

♬ original sound - 𝒥𝑒𝓈𝓈𝑒 𝐵𝑒𝒽𝒶𝓇𝓇𝑒𝓁𝓁

Нагадаємо, безстрашний чоловік заморозив себе в камері з льодом: неймовірний рекорд потряс світ

Як повідомляв Знай.ua, хто частіше потрапляє в ДТП - жінки або чоловіки, несподіване дослідження. Виявляється, про безпеку жінок під час поїздки автомобілем почали дбати тільки на початку двохтисячних років.

Також Знай.ua, українка отримала "нагороду для геніїв" у США - винайшла новий засіб контрацепції