Танкер-хімовоз, побудований в 2016 році, захоплений піратами біля берегів Котону, Бенін, у четвер, 11 березня, при цьому було викрадено 15 членів екіпажу, передає видання Splash.

За даними консалтингової компанії Dryad Global з безпеки на морі, на танкер Davide B, побудований в 2016 році дедвейтом 19 800 тонн, що належить голландській компанії De Poli Shipmanagement, піднялися дев'ять озброєних людей.

Судно має екіпаж з 21 людини, що складається з громадян України, Румунії та Філіппін. Де полі підтвердив, що 15 осіб пірати викрали з корабля, а решта шість в цілості й схоронності і залишаються на борту.

"De Poli Shipmanagement дуже стурбована нападом на її судно і моряків. Зараз головний пріоритет компанії-встановити контакт зі зниклою командою, щоб забезпечити їх якнайшвидше і безпечне звільнення. Група реагування на надзвичайні ситуації De Poli Shipmanagement підтримує зв'язок з усіма відповідними властями, які були повідомлені відразу після інциденту, що стався в прибл. 15.00 UTC в четвер. Компанія знаходиться в тісному контакті з сім'ями моряків, щоб підтримати їх у цей надзвичайно важкий час", - сказав Де полі в своїй заяві.

Dryad Global заявила, що судна в регіоні знаходяться в унікальній уразливості, оскільки вони, як правило, діють у водах поза зоною дії регіональних сил безпеки, і рекомендують всім судам забезпечити повну відповідність рекомендаціям BMP5 і забезпечити максимальне посилення і пом'якшення наслідків для операцій в межах площа.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше ми повідомляли, в Азовському морі вибухнув танкер під путінським прапором, трьох людей досі не можуть знайти.

Як повідомляв "Знай.uа", українські моряки, яких 4 роки утримували в Лівійській в'язниці, повернулися додому.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленський привітав звільнених від піратів українських моряків з поверненням.