Українці все частіше скаржаться на спам і шахрайство, з яким зіштовхуються у дзвінках на мобільні телефони. Один з потерпілих навіть показав, що може бути, якщо зловмисники візьмуться за ваш номер з особливим завзяттям.

Відповідна публікація була розміщена на сторінці Артема Шевченка у соціальній мережі "Фейсбук".

"Друзі, будьте уважні та обережні, ніколи не беріть трубку з невідомих вам номерів, й не ведіться на розводи та лохотрони. Ось вам наглядний приклад того, коли твій номер вноситься у базу "розводіл" й кожного дня йде повторний набір номеру з різних номерів, а все тому, що я підняв слухавку й поклав, як тільки зрозумів, що то розвод", — йде мова в оригінальному повідомленні.

На скріншоті можна побачити, що чоловікові дзвонили не менше 10 разів, а на голосову пошту прийшло до 70 повідомлень - і це лише за один день, тому можна уявити, скільки набігає, наприклад, за тиждень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"І як після такого довіряти номерам, особливо коли тобі дзвонять друзі чи родичі з нового телефону, або хтось у важливих справах, номер телефона кого ти не знаєш?", — продовжує Шевченко.

У коментарях чоловікові розповіли, що можна увімкнути спам-фільтр, але ця опція доступна лише у новіших смартфонах.

Також, як стверджують користувачі фейсбуку, система автододзвону залишить спроби після відсутності відповідей, але й тут є нюанси.

Нагадаємо, "Нова Пошта" віддає посилки кому попало, українці в люті: "Повернiть"

Як повідомляв "Знай.ua", Укрпошта вважає Крим російським? У мережі з'явилися гучні документи

Знай.ua писав, хакери викрали особисті дані клієнтів лікарні, злочинці виставили ультиматум