Від президента України Володимира Зеленського вимагають заборонити "зоопарки" у квартирах багатоквартирних домів, обмеживши кількість тварин, яких можна утримувати легально у власній оселі.

Про це йдеться в електронній петиції №22 / 114270-ЕП за авторства Ігоря Леонідовича Панасенка, яку він так і озаглавив: "Заборона Утримання зоопарку у квартирі багатоквартірного будинку". Відповідний документ був розміщений у спеціальному розділі для петицій на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

"Заборонити утримання зоопарку, тобто тварин в кількості більше однієї, у квартирі багатоквартирного будинку. Тварини не можуть вести себе так як поводяться люди - дотримуватися правил спільного проживання з іншими людьми. Взагалі жити з тваринами це не нормально. Нехай ті хто хочуть жити з тваринами переселяються в окремі будинки", — йде мова у петиції.

Скріншот петиції
Скріншот петиції

На жаль, автор не зазначив, про яких саме тварин йде мова. Річ у тім, що деякі домашні улюбленці особливо гостро потребують інших представників свого виду (як-от морські свинки чи папуги-нерозлучники). Окрім того, багато людей тримають по кілька собак чи котів, і цим не створюють жодних проблем сусідам. Можливо, у петиції мова йде про екзотичних тварин — мавп, лемурів чи навіть кенгуру, проте на це не вказується також.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Кішка, фото "Знай.ua"
Кішка, фото "Знай.ua"

Однак психіатрам відоме досить поширене явище патологічного накопительства тварин, але у цьому разі страждають не лише сусіди, але й самі домашні улюбленці, які не отримують належного догляду і санітарних умов, і тим більше сам власник з психічним розладом.

Нагадаємо, До зграї синіх собак додалися рожеві: які токсини приховує хімзавод

Як повідомляв "Знай.uа", на Львівщині хлопець врятував пса, якого втопили у крижаній річці, мішок на голову.

Також "Знай.uа" писав, що у звичайному парку знайшли білок з унікальним забарвленням.