Для українських водіїв з'явилися важливі новини. Так, глава держави Володимир Зеленський офіційно підписав указ про збільшення суми штрафів за водіння транспортних засобів у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному порталу Президента України.

Тепер за керування транспортним засобом у нетверезому вигляді водій повинен буде заплатити від 17 000 до 51 000 гривень. Також передбачено позбавлення волі у випадку п'яної ДТП, яка спричинила тяжкі наслідки.

Нові штрафи для водіїв, скріншот: glavred.info
Нові штрафи для водіїв, скріншот: glavred.info

Крім того, також підвищили штрафи за інші порушення:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

- перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год - 1 700 грн (було 510 грн);

- залишення місця ДТП - 3 400 грн з позбавленням права керування ТЗ на термін 1-2 роки або без такого (було 255 грн);

- управління або передача управління ТЗ особою, яка не має права нею керувати - 3 400 грн, за повторне порушення протягом року - 40 800 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років, можливе також вилучення ТЗ (було 510 грн).

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху" № 1231-IX, який Верховна Рада прийняла 16 лютого 2021 року, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше повідомляли, у Харкові легковик протаранив медиків на швидкій: "Везли маму з дитиною".

Як повідомляв Знай.uа, зміна правил розмитнення євроблях: українці придумали вигідний спосіб.

Знай.uа писав, у Києві дружок Путіна зловив миттєву карму на дорозі: "Таких пи*дитити треба!".