Почесний Патріарх Православної церкви України Філарет попросив у президента Володимира Зеленського новий Томос.

Філарет закликав поставити питання надання іншого статусу для української церкви до майбутньої зустрічі з Варфоломієм. Цей крок дозволить нашій державі отримати "реальну автокефалію". Він не визнає статус почесного Патріарха ПЦУ і називає себе предстоятелем УПЦ Київського Патріархату і Патріархом Київським і всієї Руси-України.

Філарет, скріншот: Youtube
Філарет, скріншот: Youtube

"Духовенство і віруючі Української Православної Церкви Київського Патріархату з радістю вкотре вітатимуть, як гостя, Його Святість Патріарха Варфоломія на українській землі у разі, якщо він, під час свого візиту, вручить Томос про надання Українській Православній Церкві статусу Патріархату", - йдеться в повідомленні Філарета.

Він зазначає, що це буде довгоочікуваним актом справедливості і "забезпечить реальну автокефалію". Філарет звертається до глави держави і представників української влади з проханням. Новий Томос повністю б відповідав тому історичному місцю і значимості, яка грає Українська церква в світовому Православ'ї.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Філарет, скріншот: Youtube
Філарет, скріншот: Youtube

Нагадаємо, 83-річний Папа Римський заговорив про інтим: "Божественне задоволення"

Як повідомляв "Знай.ua", священик ПЦУ пообіцяв "закатати в Чорнозем" колегу: "Не дуже виступай..."

Знай.ua писав, заражаються в ресторанах, а не храмах: церкви переконують, що молитва сильніша за вірус