За вікном в українців триває зима, хоч на календарі вже і середина березня. Щоб ці холодні і снігові дні розбавити "гарячим" настроєм ми знайшли для наших читачів чудовий рецепт вишневого лікеру.

Для його приготування можна використовувати стиглі заморожені ягідки. Навіть кісточки не завадять.

Про цей рецепт стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Кухня по-мужски".

Вишневий лікер в домашніх умовах, скріншот: YouTube
Вишневий лікер в домашніх умовах, скріншот: YouTube

Цікаво, що при настоюванні ядро кісточки дарує напою гіркуватий присмак на кшталт з ароматом мигдальних горіхів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Що нам потрібно:

- вишня 3 кг.
- цукор 2 кг.
- горілка 1 літр.

Спосіб приготування: зріла вишня, відбираємо найсмачнішу, найстиглішу. Зіпсованих ягід не повинно бути. Засипаємо в 3-літровий бутель. Зверху засипаємо 1 кг. цукру і виливаємо половину горілки.

Даємо майбутньому лікеру настоятися протягом 6-7 днів (можна помітити наліпкою), щодня струшуємо вміст банки.

Вишневий лікер в домашніх умовах, скріншот: YouTube
Вишневий лікер в домашніх умовах, скріншот: YouTube

Після закінчення часу фільтруємо і додаємо залишки горілки і цукор, злегка підігріваємо, щоб цукор розчинився. Фільтруємо вишневий лікер до прозорості, можна використовувати шар вати.

Дати постояти ще добу, після чого вишневий лікер, приготовано у домашніх умовах, все готово! Залишилося розлити його по пляшках і щільно закупорити.

Раніше повідомляли, Ольга Сумська смажила Борисюку млинці, а вийшов світлофор.

Як повідомляв Знай.uа, у центрі Харкова роздадуть 2 тисячі млинців на Масляну: готуйте сметану.

Знай.uа писав, Настя Каменських поділилася, чим годує Потапа: проста і швидка вечеря.