За вікном в українців триває зима, хоч на календарі вже і середина березня. Щоб ці холодні і снігові дні розбавити "гарячим" настроєм ми знайшли для наших читачів чудовий рецепт вишневого лікеру.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля його приготування можна використовувати стиглі заморожені ягідки. Навіть кісточки не завадять.
Про цей рецепт стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Кухня по-мужски".
Цікаво, що при настоюванні ядро кісточки дарує напою гіркуватий присмак на кшталт з ароматом мигдальних горіхів.
Що нам потрібно:
- вишня 3 кг.
- цукор 2 кг.
- горілка 1 літр.
Спосіб приготування: зріла вишня, відбираємо найсмачнішу, найстиглішу. Зіпсованих ягід не повинно бути. Засипаємо в 3-літровий бутель. Зверху засипаємо 1 кг. цукру і виливаємо половину горілки.
Даємо майбутньому лікеру настоятися протягом 6-7 днів (можна помітити наліпкою), щодня струшуємо вміст банки.
Після закінчення часу фільтруємо і додаємо залишки горілки і цукор, злегка підігріваємо, щоб цукор розчинився. Фільтруємо вишневий лікер до прозорості, можна використовувати шар вати.
Дати постояти ще добу, після чого вишневий лікер, приготовано у домашніх умовах, все готово! Залишилося розлити його по пляшках і щільно закупорити.
Раніше повідомляли, Ольга Сумська смажила Борисюку млинці, а вийшов світлофор.
Як повідомляв Знай.uа, у центрі Харкова роздадуть 2 тисячі млинців на Масляну: готуйте сметану.
Знай.uа писав, Настя Каменських поділилася, чим годує Потапа: проста і швидка вечеря.