Українці продовжують завдавати шкоди своєму навколишньому середовищу:і палять стерню. Така практика підпалювання сухої трави загрожує неконтрольованими лісовими пожежами, загибеллю мільйонів живих істот і суттєвим ударом по екосистемі. Тому органи державної влади намагаються не забувати нагадувати українцям правила безпеки.

Пам'ятку про запобігання лісовим пожежам розмістило на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" Міністерство внутрішніх справ з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Примітно, що навіть вогка погода і загроза повеней не применшили актуальності повідомлення.

"Ще не розтанув сніг, а люди вже розпочали активну боротьбу із господарським сміттям та залишками рослинності. Відповідно, це призвело до збільшення пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях

ДСНС України нагадує: категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє
Показати ще

Необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю", — йде мова у публікації МВС.

У ДСНС навіть навели кілька свіжих прикладів необачного поводження з вогнем.


Нагадаємо, Українців попередили про хуртовину та ожеледицю на дорогах: термінове звернення МВС.

Особливу увагу слід звернути водіям, адже на дорогах може бути небезпечно.

Як повідомляв портал Знай, Міжнародне та національне водійське посвідчення: у МВС пояснили головну різницю.