Молитву Єфрема Сирина читають у вівторок і четвер Масляного тижня - перед Великим постом - адже вона настільки важлива, що в храмі її читає саме священик.

Батюшки необхідно тричі вимовити прохання, кожне з них супроводжуючи земним поклоном. Після цього він повинен зробити 12 поясних поклонів, кожен з яких зі словами: "Боже, очисти мене грішного".

Єфрем Сирин, скріншот: Youtube
Єфрем Сирин, скріншот: Youtube

Згодом молитва читається весь Великий піст, крім субот і неділь. Останній день для прочитання молитви Єфрема Сирина - Страсна середа, вранці. Люди просять про покаяння, в цій молитві перераховані гріхи і чесноти. Серед поганого - лінь, проведення часу безтурботно, зневіра, любоначаліе, празднославіе. Серед хорошого - цнотливість, смиренномудрість, терпіння і любов.

Свяірй Єфрем Сирин - автор найвідомішої покаянної молитви Церкви і, за переказами, був родом з Сирії. Одного разу його посадили у в'язницю за неправдивим звинуваченням, тоді Святий Єфрем став обурюватися і прислухатися до розмов ув'язнених, до їх "подвигів". Він дізнався свої вчинки в цих історіях і усвідомив, що засуджений за старі гріхи. Після чого молився про прощення і згодом був звільнений.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Господи і Владика живота мого, дух неробства,зневіри, любоначалія і пустослів'я не дай мені.
Дух же цнотливості, смиренномудрія, терпіння і любові даруй мені, рабу твоєму.
Їй, Господи, Царю, даруй ми зрети моя гріхи і не осуждати брата мого, яко благословен єси На віки віків. Амінь.

Єфрем Сирин, скріншот: Youtube
Єфрем Сирин, скріншот: Youtube

Нагадаємо, Митрополит Онуфрій назвав головну мету Великого посту і благословив віруючим УПЦ особливі молитви за країну і народ

Як повідомляв "Знай.ua", найважливіші молитви в батьківську суботу: надайте повагу покійним за біблійними прикладами

Знай.ua писав, найсильніша молитва за здоров'я дітей до учня Ісуса Христа Святого Шарбеля