З Бельгії прийшли тривожні новини. Так, у місті Льєжі протести, які починалися, як мирна демонстрація руху Black Lives Matter, переросли на масові заворушення.

Відомо, що агресивно налаштовані молоді люди почали закидати камінням поліцейську дільницю і поліцейські машини. Про це стало відомо завдяки інформації місцевих журналістів.

Протести в Льєжі, фото: lameuse.sudinfo.be
Протести в Льєжі, фото: lameuse.sudinfo.be

Приводом для проведення демонстрації стали звинувачення поліцейських в расизмі з боку жінки, затриманої ними 8 березня. За даними поліції, провокаторами заворушень є хуліганами, які, як правило, присутні на більшості протестних акцій, швидко переміщаються малими групами та підбурюють учасників мирних демонстрацій до вандалізму й зіткнень з поліцією.

Протести в Льєжі, фото: lameuse.sudinfo.be
Протести в Льєжі, фото: lameuse.sudinfo.be

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє прес-служба поліції, близько 200 агресивно налаштованих молодих людей приєдналися 13 березня до мирної демонстрації BLM у Льєжі. Незабаром після цього вони знову відокремилися від неї і попрямували в центр міста, який і почали громити.

У центрі Льєжа хулігани закидали камінням поліцейських, збивши одного з них з мотоцикла. Заворушення тривали до самого вечора, у зв'язку з чим поліція закликала жителів міста уникати відвідування центру, а мер Льєжа дав розпорядження закрити розташовані в зоні заворушень магазини.

Поліції довелося застосувати проти хуліганів сльозогінний газ і остудити агресію струменями води, з водометів, які зазвичай використовують правоохоронці на незаконних акціях.

Раніше повідомляли, розлючені українці під вікнами у Зеленського накинулися на суддів: "Імітують!".

Як повідомляв Знай.uа, на місці загибелі Джорджа Флойда відкрили вогонь, є жертва: "Афроамериканець на авто...".

Знай.uа писав, зацькував вчителів мемами і розсилав від їх імені домашку з матами - українським школярем зайнялася поліція.