Домашнє вино зазвичай готують з винограду, але є і простіший спосіб - можна спробувати приготувати алкогольний напій на основі практично будь-якого варення.

Інгредієнти:

  • Варення (будь-яке) - 0,5 л
  • Рис - 1 жменя
  • Дріжджі - на кінчику ножа

Ожинове варення, скріншот: YouTube
Ожинове варення, скріншот: YouTube

Приготування:

У 2-х літрову банку викладаємо варення, дріжджі і кип'ячену, остигнула воду по "плечики" банки, рис, дріжджі. Натягуємо на банку медичну рукавичку і зав'язуємо її (можна скористатися більш сучасним приладом - гідрозатвором, який можна купити в магазині). Ми залишаємо банку при кімнатній температурі приблизно на 3 тижні. Через кілька днів рукавичка підніметься і надуется. Коли рукавичка здується - вино вже готове. Проціджуємо рідину через кілька шарів марлі і його вже можна вживати.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Якщо Ви збираєтеся довго зберігати вино, то варто його "закріпити", додавши чарку спирту або дві чарки горілки.

Авжеж. за своїм ароматичним і смаковим профілем цей напій не дуже схожий на вино з винограду, але може стати цікавим його замінником.

Нагадаємо, покроковий рецепт млинців з "пухирцями"

Також Знай.ua писав рецепт смачних сирників з апельсиновим сиропом