В Україні можуть все ж таки скасувати перехід на літній час. Можливо, цього року стрілки годинників не треба буде переводити, або ж доведеться зробити це востаннє — однак лише у тому випадку, якщо Верховна Рада розгляне необхідний законопроєкт вчасно.

Відповідний коментар дала агентству Інтерфакс-Україна народна депутатка від фракції "Слуга народу", заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Верховна Рада вже підтримала законопроєкт №4201 "Про обчислення часу в Україні" у першому читанні 3 березня. Тепер на черзі друге читання, яке має пройти 19 березня.

Роксолана Підласа, скрін із Фейсбук
Роксолана Підласа, скрін із Фейсбук

"Згідно з порядком денним, ми розглядатимемо законопроект №4201 у другому читанні на засіданні комітету економічного розвитку в середу. Це означає, що вже в п'ятницю ми зможемо розглянути його і в сесійній залі парламенту", - сказала Підласа.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше нардепка вже пояснювала, що в разі, якщо Рада встигне ухвалити законопроєкт в цілому до 25 березня 2021 року, то переводити стрілки на літній час цього року вже не доведеться. Якщо ж парламент прозволікає з тих чи інших причин, то навіть у випадку прийняття закону, Україна ще один раз перейде на літній час і повернеться до "звичайного".

Раніше ми повідомляли, перехід на літній час можуть скасувати, українцям пояснили плюси і мінуси.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна назавжди може залишитися на" зимовому "часі, Парламент проголосував"за".

Також Знай.ua писав, Скасування переходу на літній час: як виглядатиме світловий день в Україні