Потрапили в ДТП або пошкодили авто через неналежний стан дорожнього покриття, або, прямо кажучи, погані дороги? У цьому випадку можна отримати компенсацію від Укравтодору.

Про те, як діяти, щоб перемогти в суді — адже саме там доведеться доводити свою правоту — розповідає юрист О.С. Моргун. А проілюстрував він це кумедним відео.

Порядок дій такий.

1) Фотографуємо місце ДТП та пошкодження авто, також потрібно зафіксувати розмір ями і те що вона не була огороджена. Яма не може бути більше 4 см Державного стандарту України щодо безпеки дорожнього руху, автомобільних доріг (ДСТУ 3587-97).

2) Викликаємо поліцію основне вимагати, щоб причиною ДТП було вказано саме невідповідність дорожнього покриття, а це ст. 140 КУпАП також важливо щоб в протоколі було зазначено розмір ями та покази свідків.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

3) Викликаємо аварійного комісара і дзвонимо адвокату.

4) Йдемо в суд вигравати справу – за останні 2 роки було виграно справ на понад 1000000 грн відшкодування.

Нагадаємо, стань ФОПом: юрист попередив, що очікує за несплату податків із заробітків в Інтернеті

Як повідомляв "Знай.ua", власник заплатив орендарям штраф, щоб вони виїхали з його квартири: юрист попередив про підступи договору

Також Знай.ua писав, Навіщо потрібні рієлтори — юрист розповів, за що з українців "здирають" гроші