Національний банк України оприлюднив офіційний курс валют на понеділок 15 березня.

Відповідна інформація була розміщена на офіційному сайті НБУ.

Після відпочинку на вихідні, у понеділок завжди починаються зміни курсу валют, які цікаві багатьом українцям. І початок нового тижня приніс хороші новини для тих, хто покладається на гривню — попри ненайкращий кінець минулого тижня, українській валюті вдалося частково відвоювати свої позиції. Нагадаємо. що у п'ятницю євро підскочило на 24 копійки, та й навіть долар виріс — хоча всього на 4 копійки.

Однак курс у 33,1748 грн/€ тримався недовго — вже з понеділка за одиницю європейської валюти "віддаватимуть" лише 33,0839 гривні. Таким чином, євро втратило відразу 9 копійок.

З іншого боку, непереливки й долару. Якщо на вихідні курс НБУ був встановлений на рівні 27.7486 грн/$, то й навіть цю позицію тепер захистити не вдалося — американська валюта втратила майже дві копійки і тепер оцінена у 27,7305 грн/$.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Курс валют НБУ на 14 березня

100 доларів США - 2773,05 грн

100 євро - 3308,39 грн

Курс валют НБУ на 15 березня
Курс валют НБУ на 15 березня

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ. На думку прем'єр-міністра, це абсолютно нормальне явище, а уряд має пишатися тим, що ринок газу в Україні запрацював.