Вандал пошкодив пам'ятник Героям Небесної Сотні в Житомирі. Злочин стався в ніч з 14 на 15 березня.

Момент вандалізму вдалося зафіксувати камерами відеоспостереження, а про інцидент розповів у своєму Facebook заступник голови Житомирської обласної міської адміністрації Володимир Федоренко.

"В ніч з 14 на 15 березня був здійснений неприпустимий акт вандалізму щодо пам'ятника Героям Небесної Сотні. Це акт наруги над пам'яттю нашого народу, тих людей, які поклали своє життя в боротьбі за європейські цінності. Вандали осквернили не тільки пам'ятник, а й саму пам'ять", - пише Федоренко.

Він додав, що особисто написав заяву в поліцію і пообіцяв покарати винних. Федоренко пообіцяв зробити їх " відомими "і щоб"кожен бачив, чия рука піднялася на національний символ".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Голова облради також розповів, що вже зв'язався з автором і архітектором проекту щодо того, щоб відновити пам'ятник.

У Національній поліції опублікували кадри, де на камерах відеоспостереження видно, як вандал вранці 14 березня, каменем пошкодив пам'ятник. Він навмисно взяв камінь і бив по частинах меморіалу. На даний момент поліцейські встановлюють особу цієї людини.

Раніше ми повідомляли, Школярки станцювали тверк на могилі героїв АТО і пустили сльозу на всю Україну.

Як повідомляв "Знай.uа", оборзілі малолітки влаштували дикі танці на могилах з камерою.

Також "Знай.uа" писав, що на Прикарпатті вандали з балончиками осквернили пам'ятку архітектури.