Видання The Independent повідомляє, що легендарний коментатор "Формули-1" на британському телебаченні Мюррей Вокер помер на 98-му році життя.

Його кар'єра тривала протягом більше 50 років. Перший Гран-прі на BBC він коментував ще в 1949 році.

Мюррей Уокер, скріншот: Youtube
Мюррей Уокер, скріншот: Youtube

"Його пристрасть і любов до спорту надихнули мільйони фанатів по всьому світу. Він назавжди залишиться частиною нашої історії",-йдеться в повідомленні видання, цитуючи заяву"Формули-1".

При цьому причина смерті коментатора не уточнюється, проте цього року у нього діагностували рак. Згодом, через 29 років після першого Гран-прі, в 1978 році Мюррей Вокер зайняв посаду коментатора "Формули-1" і продовжив свою кар'єру, ставши "голосом" ITV.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Мюррей Уокер, скріншот: Youtube
Мюррей Уокер, скріншот: Youtube

Кар'єра легендарного коментатора завершилася в 2001 році. І в одному зі своїх інтерв'ю Вокер зізнавався, що за весь час йому запам'яталася гонка Гран-прі Іспанії 1986 року. Тоді англієць Найджел Менселл обігнав багатьох суперників і на фініші випередив Айртона Сенну, який лідирував, і видав видатну кінцівку в поєдинку. Але незважаючи на це він не зумів перемогти, адже в момент перетину фінішної лінії ніс боліда бразильського автогонщика виявився попереду на 70 сантиметрів.

Мюррей Уокер, скріншот: Youtube
Мюррей Уокер, скріншот: Youtube

Нагадаємо, помер "батько" геніального винаходу, який запатентували Philips і Sony

Як повідомляв "Знай.ua", зірка культових серіалів пішов з життя, займаючись улюбленою справою

Знай.ua писав, помер зірка легендарного фільму "Летять журавлі", не зміг побороти коронавірус