Зі Сполучених Штатів Америки прийшли доволі сумні новини для всіх шанувальників хорошого кіно. У Балтіморі на 82-му році життя помер відомий американський актор Яфет Котто. Він був зіркою таких фільмів, як "Людина, що біжить" та "Живи і дай померти".

Про цю сумну новину повідомляє американське видання Hollywood Reporter.

Яфет Котто, скріншот: YouTube
Яфет Котто, скріншот: YouTube

Котто став першим чорношкірим лиходієм, який протистояв секретному агенту Джеймсу Бонду. У фільмі "Живи і дай померти" 1973 року його роль виконав Роджер Мур. Дебютував Яфет на театральній сцені в шекспірівській трагедії "Отелло".

У бондіані Яфету Котто дісталася роль гарлемського наркобарона містера Біга, який наповнює США безкоштовним героїном. Згодом з'ясовується, що його справжнє ім'я доктор Кананга і він одноосібно править вигаданим Карибським островом Сан-Монік, де і вирощує сировину для наркотиків.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Ця роль зробила Яфета зіркою, згодом він знімався з Арнольдом Шварценеггером у фільмі "Людина, що біжить", з Сігурні Уівер у фільмі "Чужий" і виконав роль Угандійського диктатора Іді Аміна у фільмі "Рейд на Ентеббе" за що його було номіновано на "Еммі".

Яфет Котто і Роберт Де Ніро, скріншот: YouTube
Яфет Котто і Роберт Де Ніро, скріншот: YouTube

В останні роки Котто знімався в серіалах "Закон і порядок" і "Забійний відділ". В інтерв'ю виданню Independent кілька років тому він зізнавався, що йому заборонили просувати фільм "Живи і дай померти", щоб не "популяризувати чорношкірого лиходія".

"Це було дуже прикро, чувак", - розповідав актор.

Яфет Котто був одружений тричі, у нього шестеро дітей. Один з них став поліцейським у Сан-Хосе, Каліфорнія.

Раніше повідомляли, зірка культових серіалів пішов з життя, займаючись улюбленою справою.

Як повідомляв Знай.uа, помер зірка легендарного фільму "Летять журавлі", не зміг побороти коронавірус.

Знай.uа писав, помер геніальний блогер-поліглот, який вмів спілкуватися 50 мовами світу.