На на офіційній сторінці "Пенсійного кур'єра" в соціальній мережі Facebook з'явилася чергова публікація з рубрикою "Питання-відповіді".
Цього разу торкнулися безробіття та виплати допомоги, зокрема, для осіб передпенсійного віку. Українця цікавить питання, скільки ж триває виплата даної допомоги. Йому відповіли, що, відповідно до частини третьої статті 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", виплата відбувається з восьмого дня після реєстрації в ДСЗ (Державна служба зайнятості).

Пенсіонерка / скріншот з відео
Пенсіонерка / скріншот з відео

"Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років, а для осіб, зазначених у частині другій статті 6 цього Закону та абзаці третьому частини четвертої статті 7 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", — 180 календарних днів", - йдеться в повідомленні.

Що стосується осіб передпенсійного віку, які є такими за два роки до отримання права на пенсію, тривалість виплати подібної допомоги не повинна перевищувати 720 календарних днів. Особи ж, які втратили роботи в період карантину за угодою сторін або власним бажанням, можуть отримувати виплату допомоги по безробіттю протягом не більше 270 календарних днів.

"Пенсійний кур'єр", скріншот: Facebook
"Пенсійний кур'єр", скріншот: Facebook

Нагадаємо, індексація пенсій українців: у Мінсоцполітики пояснили, коли будуть наступні підвищення

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", ПФУ перерахував пенсії українців: кому і скільки доплатять у березні

Знай.ua писав, Пенсійний калькулятор допоможе розрахувати майбутні виплати: проста інструкція від ПФУ