Стало відомо що робити, якщо ви раптом придбали не зовсім якісний товар. Про це розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька в ефірі Українського радіо.

Таким чином повідомляється, що в понеділок, 15 березня у всьому світі відзначали День захисту прав споживачів. І ось, голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька розповіла, чи навчилися українці захищати свої права.

За минулий рік в підприємство звернулися приблизно 21 тисячу разів: там були і пропозиції, і просто скарги від людей.

Велика частина стосувалася ЖКГ, 10% купівля товарів через Інтернет, і тільки 5% стосовно якості продуктів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Супермаркет, кадр з відео
Супермаркет, кадр з відео

Споживачам було повернуто приблизно 10 мільйонів через неякісні продукти та надання послуг, як розповіла Владислава Магалецька.

Також, на честь цього дня українцям вирішили нагадати, що ж робити, якщо був придбаний неякісний товар, а чек зберігся.

У Держпродспоживслужби є чіткий алгоритм дій. Якщо брати дві основні групи контролю: Перша-Захист прав споживачів, і друга сфера-ринкове спостереження, коли споживач вважає, що той чи інший продукт не відповідає технічним регламентам.

"Якщо говорити про харчову продукцію, у нас за 2020 рік служба здійснила 5 тисяч планових і 10 тисяч позапланових перевірок» - розповідає голова Служби. У 2021 році вони планують перевірити 27852 суб'єкти.

Що стосується планових перевірок, під час пандемії на них діє мораторій. Режим їх проведення зрозумілий і прозорий. Кожне підприємство попереджають заздалегідь, і графік розміщений прямо на сайті.

Повне інтерв'ю можна послухати на Українському радіо, де про все і розповіла Владислава Магалецька.

Нагадавши, у Мін'юсті зробили заяву щодо рівня народжуваності в Україні: яка ситуація в 2021. Мін'юст оприлюднив дані за січень і лютий 2021 року

Як повідомляв портал " Знай.ІА", молодий українець загинув у ДПТ у Словаччині: водія затиснула багатотонна фура. Загинув молодий водій фури з України

Також " Знай.ІА " писав, що Мінсоцполітики зробило заяву про субсидії, хто отримає пільги: "розмір збільшується". У Міністерстві соціальної політики України зробили заяву щодо отримувачів субсидій