Стало відомо про те, що відомий український письменник Дорж Бату (Андрій Васильєв) висловився про свободу вибору мови. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Таким чином повідомляється, що на його думку, кожен сам може вибирати якою мовою йому розмовляти в побуті з друзями, або ж в сім'ї. Але, часто в житті трапляються випадки, які змушують все переосмислити.

Одним з таких прикладів поділився Андрій Лосєв на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Він пише, що державі Україна вже сьомий рік. В один з перших днів навчань до них прийшов Американський підполковник, щоб познайомитися.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Пройшла церемонія, і тут іноземний гість розповів, що на навчання, які проходили на території Німеччини, приїхали представники 32 країн, тому він хоче трохи познайомитися з мовами країн-учасників.

"Ось як на Вашу буде Thank you?» - запитав підполковник із США. І в цей момент Андрію Лосєву стало соромно. Всі члени української делегації вигукнули:»спасибі".

Навколо повисла пауза, і здивований гість сказав, що на скільки йому відомо, це російською. В його очах було видно щире здивування.

«Я залишаюся більшою мірою російськомовним, і думаю російською, але, намагаюся, де можу, говорити і писати українською. І якщо ми хочемо жити у вільній і незалежній Україні, нам потрібно навчитися говорити «Дякую» - розповідає у своєму Instagram військовослужбовець.

Ось така повчальна історія, яка змушує задуматися про майбутнє.

Нагадаємо, що українець защебетав Солов'їною на Донбасі і отримав несподіваний комплімент: "скучили"

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Також Знай писав, що жодних фемінітивів і "проектів": суд Києва скасував новий український правопис