Стало відомо про новий законопроект, який набирає чинності з середи, 17 березня. Він стосується посилення відповідальності за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Таким чином повідомляється, що про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Вони працювали над даним законопроектом не один рік, і очікується, що він матиме вплив на безпеку дорожнього руху, і безпосередньо на водіїв.

Пост Олексія Білошицького, фото: скріншот
Пост Олексія Білошицького, фото: скріншот

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

По перше підвищилася відповідальність за статтю 130 КУпАП. Встановили кримінальну відповідальність за ДТП з потерпілими у стані алкогольного сп'яніння. Більшість пом'якшень покарань були прибрані.

Була також скасована необхідність залучення свідків під час оформлення матеріалів співробітниками правоохоронних органів. Тепер можна надати лише Відеоролик.

Більш детально він розповів у своєму новому пості, а також Олексій Білошицький вже відзвітував про перших затриманих, яким виписали штрафи вже за новим законодавством.

Сталося це в Київській та Рівненській областях. Обидва водії керували транспортним засобом без потрібного посвідчення особи.

Пост Олексія Білошицького, фото: скріншот
Пост Олексія Білошицького, фото: скріншот

Якщо раніше штраф був 510 гривень, то зараз 20 400 гривень.

Нагадаємо, що під Запоріжжям супермаркет " АТБ " потрапив у курйозну ситуацію – він захистив сміттєвий бак від злодіїв, повісивши на нього замок.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Харкові на набережній дівчина на автомобілі KIA знесла на великій швидкості огорожу, і опинилася у воді.

Також Знай.uа писав, що киянину надіслали штраф за порушення правил дорожнього руху, яке він не міг вчинити в принципі – у нього немає автомобіля.