Викладачка дошкільної освіти з США подарувала свою нирку 5-річній вихованці, щоб та змогла коли-небудь піти в школу.

Детальніше про це пише видання "Good morning America".

Повідомляється, що дивовижний випадок стався в місті Пасіфіка, штат Міссурі, США. У 2019 році Робін Мах зайнялася навчанням дівчинки Кейлі вдома, так як через постійні процедури дитина просто не могла нормально пересуватися. Щоб хоч якось допомогти своїй вихованці і подарує їй нормальне дитинство, вихователька вирішила віддати їй свою нирку.

Кейлі / фото: GMA
Кейлі / фото: GMA

Мати 5-річної Кейлі Дезіре Кьюледж розповіла, що дівчинка народилася недоношеною на 26 тижні вагітності і 160 днів провела у відділенні інтенсивної терапії для новонароджених. Кейлі частково страждала від сліпоти, її імунна система була дуже слабка, а печінка відмовляла. Через це дівчинка повинна була проводити по 11 годин на день на перитонеальному діалізі.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На даний момент Кейлі важить всього лише 11 кілограм. До жовтня 2020 року дівчинці не могли навіть пересадити нирку, оскільки її зріст і вага не досягли необхідної норми. Коли вона все ж підросла, вихователька зрозуміла, що може зробити добру справу.

"Я хотіла, щоб у Кейлі було нормальне життя і вона могла ходити в школу", — підкреслила жінка перед операцією з пересадки нирки.

Робін Мах / фото: GMA
Робін Мах / фото: GMA

3 лютого Кейлі пересадили нирку вчительки в ході 6-годинної операції. Зараз її мама чекає часу, коли дочка зможе скупатися в океані або просто прийняти ванну, оскільки раніше це було болісно через катетер.

"Мах поводиться так, ніби просто відвела Кейлі в спа-салон і нафарбувала їй нігті. Вона робить вигляд, що нічого особливого не сталося. Я просто не знаю, як дякувати їй. Все, що я можу говорити, — спасибі!"- підкреслила мати дівчинки.

Нагадаємо, що трирічного хлопчика дивом врятували від коронавірусу, а він заразився знову: молиться вся лікарня.

Як повідомляв портал Знай.uа, вагітним українкам розповіли, які правила починають діяти з 1 квітня.

Також Знай.uа писав, що весілля змусило хлопця Скинути 70 кілограм: навіть наречена не впізнала.