Для того, щоб влітку зібрати рясний урожай полуниці, потрібно переконатися, що на грядці переважають кущі жіночої статі.

Варто пам'ятати, що найчастіше плодоносять саме жіночі рослини, a чоловічі хоч і дають невелику кількість ягід, відповідають вони, в основному, за запилення жіночих кущів.

Так, 10 чоловічих кущів здатні запилити до 100 жіночих кущів, ось і дивіться, скільки буде потрібно чоловічих кущів на грядці.⁣

Крім того, чоловічі кущі дуже сильно розростаються.⁣ Вуса y них з'являються на початку літа і ростуть постійно, тоді як y жіночих кущів вуса з'являються лише до кінця липня.

Тому це поширена історія: кущів полуниці багато, a урожай ніякий. Відповідь очевидна: грядку зайняли чоловічі рослини! Тому треба навчитися відрізняти чоловічі кущі та вчасно від них позбавлятися.⁣

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Полуниця, фото з вільних джерел
Полуниця, фото з вільних джерел

1. Чоловічі рослини мають яскраве смарагдове забарвлення.

2. Листя і квіти великі.⁣

3. Ягоди дрібні та їх мало.

4. Вуса з'являються в червні і весь сезон.

5. Сердечко розетки витягнутої форми, дрібне.⁣

кущі полуниці, фото з соцмережі
кущі полуниці, фото з соцмережі

Раніше ми писали про те, як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам. Проти шкідників і хвороб – як підгодовувати рослини добривом з цибулиння.

Нагадаємо, коли висаджувати на розсаду і в грунт капусту, огірки та інші культури: поради городникам.

Як повідомляв портал Знай.uа, лікарські рослини від застуди та бронхіту: варто знати, що потрібно збирати в березні та квітні.

Також портал Знай.uа писав, що цілюще дерево життя каланхое врятує вас від багатьох бід: лікувальні властивості звичного рослини.