З Херсонської області пришили доволі сумні новини. Так, в біосферному заповіднику "Асканія-Нова" виявили нові випадки загибелі червонокнижних птахів через отруєння пестицидами. Представники місцевої влади просять аграріїв не використовувати препарати для боротьби з гризунами протягом декількох тижнів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Херсонської обласної державної адміністрації.

У заповіднику "Асканія-Нова" знайшли загиблих птахів, фото: kherson-news
У заповіднику "Асканія-Нова" знайшли загиблих птахів, фото: kherson-news

Зокрема директор "Асканії-Нова" Віктор Гавриленко заявив, що на полях знайшли ще кілька десятків мертвих птахів, які отруїлися препаратом, який застосовують для боротьби з гризунами.

"Наші люди наскільки глибоко непорядні... Вчора (загинули - ред.) 18 сірих журавлів і 20 огарів. У всіх ті ж ознаки отруєння препаратом групи бродіфакум", - сказав Гавриленко.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У заповіднику "Асканія-Нова" знайшли загиблих птахів, фото: kherson-news
У заповіднику "Асканія-Нова" знайшли загиблих птахів, фото: kherson-news

Він додав, він ще близько 20 журавлів "ледве-ледве можуть злетіти", а мінімум три птахи є "кандидатами на вимирання" ㅡ вони повільно побрели від людей в болото. Гавриленко зазначив, що роз'яснювальна робота серед аграріїв після попередніх випадків загибелі птиці через отруєне зерна не допомогла, і сподівається, що держава перейде до жорсткіших методів вирішення проблеми.

У Херсонській ОДА рекомендували підприємствам і громадянам, які мають у власності або в користуванні земельні ділянки, з 18 березня на три тижні призупинити застосування на території області препаратів з діючою речовиною "бродіфакум".

Раніше повідомляли, тернополян благають прибрати руки від нещасних малюків: платитимете штраф.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні з'явиться 6-метровий комар: чи потрібно боятися гігантську комаху.

Знай.uа писав, величезне око з Чорнобиля підморгнуло здивованим українцям - "Хто там?".