Відомий політичний діяч та уповноважений із захисту прав дітей України Микола Кулеба розповів про небезпечні іграшки. Як убезпечити свою дитину.

Таким чином повідомляється, що мова йде про неодимових магнітах, які з'явилися всього кілька років тому, і призначалися для дорослих людей, в якості головоломки. Але, раптом, вони опинилися в шлунках дітей.

Вони думають, що це солодощі і просто ковтають їх, а потім це виливається в серйозні проблеми.

Микола Кулеба розповідає, що кілька днів тому він поспілкувався з мамою дитини, яка опинилася в лікарні через такий магніт. Її дитині зараз п'ять років, і таку іграшку йому купила бабуся. Ніхто й припустити не міг, що він буде їх їсти.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Хлопчик тримав магніти в роті, кілька кульок від'єдналися, і дитина їх проковтнула. Спочатку нікому про це не розповідав, але вночі, коли стало нудити, все ж зізнався мамі.

Довелося їхати в лікарню і оперувати. Там він провів тиждень, і зараз його життю нічого не загрожує, все завдяки лікарям.

Медики до слова розповідають, що за останні кілька років вони вже врятували приблизно 40 діточок, які проковтнули такі магніти.

Тривалість операції від години до чотирьох. Поразки організму від таких кульок прирівнюють до поранень від дробовика.

У своєму пості на сторінці в соціальній мережі Facebook, Микола Кулеба закликав батьків не купувати такі штуки ні собі, ні своїм дітям. А якщо у вас вдома все ж є такі, то краще від них позбутися, щоб убезпечити дітей.

Нагадаємо, що трирічного хлопчика дивом врятували від коронавірусу, а він заразився знову: молиться вся лікарня.

Як повідомляв портал Знай.uа, вагітним українкам розповіли, які правила починають діяти з 1 квітня.

Також Знай.uа писав, що весілля змусило хлопця Скинути 70 кілограм: навіть наречена не впізнала.