У мережі розповіли про те, які виплати передбачені за законом у разі, якщо пенсіонер помер. Що про це відомо.

Таким чином повідомляється, що після смерті пенсіонерів виникає питання стосовно припинення пенсійних виплат, а також отримання матеріальної допомоги на похорон.

Чинне законодавство передбачає підстави, при яких проводяться ці виплати.

Стаття 53 Закони України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", у разі смерті пенсіонера особам, які здійснили похорони, виплачується допомога у розмірі двомісячної пенсії, яку громадянин отримував до смерті.

І стаття 61 Закону України «Про пенсійне забезпечення громадян, які звільнені з військової служби та деяких інших громадян» у разі смерті пенсіонера, допомога на поховання виділяється в розмірі тримісячної пенсії, але, не менше п'ятикратного розміру прожиткового мінімуму.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Для того, щоб отримати ці виплати, потрібно звернутися до територіального органу ПФУ, в якому значився помер до самої смерті.

Допомога буде видана на основі наступних документів: заяви про виплату допомоги; довідки про смерть пенсіонера, або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на похорон в оригіналі; свідоцтва про смерть; документів, які засвідчують особу, яка буде здійснювати поховання (паспорт або інший документ».

Пенсіонерка, скріншот відео
Пенсіонерка, скріншот відео

Якщо пенсіонер помер за межами України і реєстрацію смерті здійснили компетентні органи іноземної держави, в законодавстві якої передбачено видачі довідок про смерть, то заявник, який бажає отримати допомогу на поховання, надає свідоцтво про смерть або інший документ про смерть, визнаний дійсним в Україні.

Нагадаємо, міністр Степанов розповів, коли вакцинують всю Україну: "забезпечимо доступ до кінця…"

Як повідомляв "Знай.ua", прості правила економії на електриці, пересуньте холодильник і змініть лампочки.

Також "Знай.ua " писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни.