Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил.

Про це йдеться у ранковому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7:00 20 березня 2021 року.

За даними прес штабу, протягом минулої доби, 19 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню, які були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти відкривали вогонь з артилерійських систем 122-го калібру, мінометів 120 калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення не сумісне з життям.

Військові, фото: ФБ ООС
Військові, фото: ФБ ООС

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Неподалік населеного пункту Пищевик противник здійснив обстріл позицій українських захисників зі стрілецької зброї. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

"Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на території ОРДЛО. Днями патруль СММ ОБСЄ зафіксував озброєння та військову техніку російсько-окупаційних військ, яке було розміщене з порушенням за межами визначених районів відведення.", - йдеться у повідомленні. ООС

Як зазначили в ООС, вчора, протягом дня окупанти утримувались від провокацій у зв'язку з ініційованим Українською делегацією у Тристоронній контактній групі позачерговим засіданням безпекової підгрупи. Далі, зірвавши засідання, російські найманці розгорнули інформаційну кампанію з дискредитації української сторони.

Військові, facebook.com/otueast
Військові, facebook.com/otueast

Після цього окупанти ввечері здійснили тривалий обстріл позицій українських захисників поблизу Водяного із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, гранатометів та стрілецької зброї різних типів.

"Такі зухвалі дії та ігнорування, раніше досягнутих домовленостей, вкотре свідчать про небажання збройних формувань РФ вирішувати конфлікт мирним шляхом. Російські окупанти відверто ігнорують досягнуті домовленості і всіляко дискредитують координаційний механізм.", - йдеться у повідомленні. ООС

В ООС наголосили, що підрозділи Збройних Сил України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань. У пресцентрі також відзначили, що від початку поточної доби, 20 березня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

За даними прес штабу, неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру. На дії противника українським захисникам довелося відкрити вогонь у відповідь.

Пост ООС, facebook.com/pressjfo.news
Пост ООС, facebook.com/pressjfo.news

Пост ООС, facebook.com/pressjfo.news
Пост ООС, facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, у зоні ООС накрили "точки" з небезпечним вмістом: об'єми вилученого вражають. Cпівробітники ДФС вилучили з незаконного обігу велику кількість алкоголю і тютюну

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Донбасі захисники України достойно відповіли ворогу за побратима. На Донбасі під час обстрілу окупантів загинув український військовий

Також "Знай.ua" писав, що військові та бронеавтомобілі оточили Щастя на Луганщині: Нацгвардія перевіряє всіх. Військові провели оперативно-профілактичну перевірку