Українські фізичні особи-підприємці (ФОПи) можуть розраховувати на чергові 8 тисяч гривень допомоги від держави у випадку запровадження загальнонаціонального локдауну.

Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко під час свого виступу на форумі "Україна 30".

Як пояснив посадовець, Кабінет міністрів має повноваження відновити всі програми допомоги підприємцям, у тому числі компенсаційні карантинні виплати по 8 тисяч гривень.

"Ми будемо реагувати. У нас є напрацьовані інструменти. Будемо діяти залежно від ситуації. Зараз у нас все ж окремі карантинні зони", – сказав Петрашко.

Карантин в Україні, кадр з відео
Карантин в Україні, кадр з відео

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Петрашко наполягає, що під жорсткі карантинні обмеження потрапила ще не вся країна, і уряд продовжує моніторити ситуацію.

"Однак у нас всі програми, які були напрацьовані минулого року, можуть і будуть застосовані в разі, якщо такі розширення обмежень триватимуть", – резюмував він.

Тим часом у Києві запрваджений жорский карнатин. Закриті магазини, окрім продуктових і аптек. Кафе і ресторани будуть працювати тільки на винос. Також буде дозволена робота АЗС, але без кафе. Салони краси і спортзали працюватимуть за попереднім записом і без групових занять. Школярі після канікул навчатимуться дистанційно, а ось садочкам дозволили працюватимуть у звичайному режимі.

Нагадаємо, В Києві запровадили жорсткий локдаун: що заборонено

Як повідомляв Знай.ua, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.ua писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.