У 2021 році в Україні зростуть мінімальна та максимальна пенсії у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму. У підсумку мінімальна пенсія збільшиться на 165 грн, а максимальна на 1650 грн.

Так, згідно з законодавством мінімальна пенсія не може бути нижчою за прожитковий мінімум для непрацюючих осіб, а максимальна — більшою за 10 прожиткових мінімумів.

В Україні в липні і в грудні проведуть перерахунок прожиткового мінімуму.

Перерахунок передбачений законом Про бюджет України на 2021 рік. Так, з 1 липня мінімальна пенсія збільшиться з 1769 до 1854 грн, а максимальна виплата - з 17 690 до 18 540 грн. З 1 грудня відбудеться чергове підвищення: до 1934 і 19 340 грн відповідно.

Пенсіонери / скріншот з відео
Пенсіонери / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пенсії українців взагалі залежать від величезної кількості показників. Окрім прожиткового мінімуму, особливу роль відіграє показник середньої заробітної плати за відповідний місяць стажу, який враховується для призначення пенсії. Наприклад, у лютому 2021 року у Пенсійному фонді назвали показник за грудень 2020 року — він склав 13320 гривень 55 копійок.

Нагадаємо, Пенсія зросте аж на 850 гривень — кому пощастить отримати надбавку вже цього року

Як повідомляв Знай.uа, карти заблокували, але за кредит платити треба: ПриватБанк опинився в центрі чергового скандалу.

Також Знай.ua писав, Українцю не допомогли жодні довідки про стаж і робота на пенсії для підвищення виплат: нарахували мізер.