Президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест" Валентин Безрукий заявив про те, що в Україні 62 відсотки перевіреної олії виявилися фальсифікатом.

Підробка не відрізняється за ціною, а також її важко або практично неможливо розпізнати неозброєним оком. Він також додав, що найрідше фальсифікат зустрічається у великих торгових мережах. Про це повідомляє "Всеукраїнська асоціація пенсіонерів".

"Супермаркети помітніше, їх легше "зловити" і оштрафувати. Тому більша частина фальсифікату все ж продається через ярмарки, базари, дрібнооптові ринки. Коли ви купуєте щось там, то ризикуєте набагато більше, ніж якщо купите масло в звичайному супермаркеті", - заявив Валентин Безрукий.

Чоловік зазначив, що не варто орієнтуватися на ціну при покупці масла, так як фальсифікат давно перестали продавати задешево. Бо покупець відразу розуміє, що дешевому маслі може бути що-небудь не те. Саме через це фальсифікат продається за ціною справжнього масла. І висока ціна не виступає запорукою якості.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Всі методи визначення фальсифікату, розрекламовані в Інтернеті, швидше за все, введуть в оману споживача. Харчова промисловість не стоїть на місці. Наприклад, зараз у фальсифікат не обов'язково кладуть пальмові жири, як прийнято вважати. Жири в купленому маслі можуть бути і тваринного походження, але не молочні, як потрібно. Тому, якщо хочете вберегтися від підробок, краще купувати вершкове масло перевірених торгових марок, які раніше не були замішані у фальсифікаті продукту", – підсумував президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест" Валентин Безрукий.

Нагадаємо, натуральне молоко або підробка? Як в домашніх умовах перевірити якість важливого продукту

Як повідомляв "Знай.ua", Хмельницький ринок потрапив на олівець Єврокомісії через фальсифікат

Знай.ua писав, На Тернопільщині злетіли ціни на картоплю, надія тільки на городи