В Антарктиді міжнародній групі вчених вдалося відкопати останки найбільшої з відомих науці древніх морських рептилій еласмозаврів на Землі, передає National Geographic.

Вчені змогли знайти скам'янілі останки особини з виду Elasmosaurus, яка входить в сімейство плезіозаврів. Вони є найбільшими морськими істотами крейдяного періоду.

Відомо, що істота, яку виявили, жила в один час з динозаврами. За 30 тисяч років до масового вимирання цих істот.

При цьому вченим було дуже непросто в суворих умовах Антарктиди вести розкопки. Вона тривала багато років. І ще тривалий час знадобилося на ідентифікацію і опис тварини.

"Протягом багатьох років це було загадкою ... ми не знали, чи були вони елазмозаврами чи ні", - говорить Хосе О'горман, палеонтолог з Національної ради з наукових і технічних досліджень Аргентини (CONICET), що працює в музеї. Ла-Плати недалеко від Буенос-Айреса. "Це були якісь дивні плезіозаври, яких ніхто не знав".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дослідники вивчили останки і припускають, що еласмозавр важив від 11,8 до 14,8 тонн. Довжина від голови до хвоста становить близько 12 метрів.

Раніше ми повідомляли, модель стрибнула до голодних акул, забувши, що вони хижаки, клацнули зубами і потягли.

Як повідомляв "Знай.uа", медуза вперше вбила людину за останні 15 років, хлопчик помер у лікарні.

Також "Знай.uа" писав, що в Австралії вперше за 120 років знайшли глибинного гіганта вище Емпайр-стейт-Білдінг.