14 відсотків українців думають про переїзд на постійне проживання за кордон. Ще 20 відсотків залюбки відправилися б на заробітки, але хочуть все ж повернутися на батьківщину.

Такі результати соціологічного опитування були отримані Українським інститутом майбутнього за підтримки "Нью Імідж Маркетинг Груп". Всього в опитуванні взяло участь 2400 осіб.

Зображення UIF
Зображення UIF

На першому місці серед напрямків міграції, хто хотів би виїхати за кордон – країни ЄС (65%), на другому США (10%) та Канада (9%). А ось Росію як країну для заробітків чи переїзду заявило лише 4% — найбільше їх проживає на Донбасі – 13% опитаних там назвали саме цю ворожу країну. Проте навіть серед жителів Донбасу, які хочуть виїхати половина все ж надає перевагу ЄС.

Зображення UIF
Зображення UIF

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Примітно, що порівняно найбільше тих, хто волів би виїхати за кордон знаходиться на Заході країни (39%) і 24% – на Донбасі.

Однак 64% опитаних не замислювалися про те, щоб покинути Україну.

Нагадаємо, Заробітчани відфутболили 150 тисяч Зеленського: "Які з нас бізнесмени?"

Як повідомляє портал Знай українських заробітчан заманюють додому великими грантами: повертайтеся і відкривайте бізнес