Стало відомо про те, що на сайті президента України з'явилася Нова петиція. Автор запропонував облаштувати загальнодоступні безкоштовні туалети в магазинах і торгових центрах по всіх містах України.

Таким чином повідомляється, що автором петиції є Нетребенко Андрій Романович. Він вважає, що станом на сьогоднішній день в країні є велика проблема в інфраструктурою частини - не вистачає загальнодоступних, громадських туалетів.

Якщо ще в центрі міст ситуація не така критична, то в спальних районах їх катастрофічно не вистачає. Велика частина жителів змушена справляти нужду прямо посеред вулиці, під будинками, магазинами і парканами.

Це негативно впливає в першу чергу на менталітет і свідомість громадян, так як поруч можуть проходити інші люди, зокрема діти, і все це побачити.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Туалети, фото з відкритих джерел
Туалети, фото з відкритих джерел

Тому у своїй петиції автор вимагає, щоб у всіх торгових центрах, а також великих магазинах, площа яких понад 100 квадратних метрів, були облаштовані безкоштовні туалети.

Петиція була опублікована в понеділок, 22 березня, і зібрала поки що 17 голосів, з 25 тисяч необхідних.

Нагадаємо, що це питання намагалися вирішити ще кілька років тому. Мінрегіон передбачив обов'язкове обладнання туалетів для відвідувачів у великих супермаркетах з торговою площею 2500 кв.м і більше. Відповідні зміни до державних будівельних норм "підприємства торгівлі" набули чинності з 1 серпня 2019 року.

Але, по всій видимості ситуація краще не стала. Туалетів як і раніше не вистачає, і не скрізь поблизу є такі великі магазини або ТРЦ.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у місті Хоростів у Гусятинському районі Тернопільської області у парку місцева влада відремонтувала громадський туалет.

Також Знай писав, що реконструкція туалету у Хмельницькому сквері ім. Т. Шевченка на завершальному етапі.

Нещодавно Знай передавав, що у Харкові клінічна лікарня на залізничному транспорті №1 потрапила до переліку опорних с-19, але не була до цього готова.