На сайті президента України з'явилася петиція, яка стосується підвищення пенсій для військових та інвалідів війни.

Таким чином повідомляється, що автором петиція є Дудко Олександр Володимирович. Він вимагає від влади, щоб ті звернули увагу на виплату пенсії для військових та інвалідів війни.

"Шановний президент України! Прошу розглянути питання стосовно підвищення пенсії військовим пенсіонерам та інвалідам війни у зв'язку з тим, що цивільному населенню регулярно перераховують пенсію, а військовим та інвалідам війни ще ніколи не перераховували» - йдеться в тексті петиції на сайті президента України.

Варто відзначити, що це дійсно серйозна проблема. Регулярно влада проводить індексацію пенсій для звичайних громадян, а от для інших категорій вона ще жодного разу не проводилася, що прикро.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Розмір пенсії для осіб, звільнених з військової служби розраховується індивідуально, і залежить від самого окладу військового в період роботи. Також грає роль звання, термін служби, а також вид і місце несення служби.

На даний момент Верховна рада розглядає новий законопроект. Він передбачає, що максимальна пенсія військовослужбовців у відставці буде підвищена з 70 до 90% від діючого грошового забезпечення військовослужбовців на відповідних посадах.

Петиція була створена в понеділок, 22 березня. За невеликий проміжок часу вона набрала всього 9 голосів, з 25 тисяч необхідних. У людей є ще 3 місяці, щоб набрати потрібну кількість підписів.

Нагадаємо, Пенсія зросте аж на 850 гривень-кому пощастить отримати надбавку вже цього року

Як повідомляв Знай.ua, карти заблокували, але за кредит платити треба: ПриватБанк опинився в центрі чергового скандалу.

Також Знай.ua писав, Українцю не допомогли ніякі довідки про стаж і робота на пенсії для підвищення виплат: нарахували мізер.