У громадському транспорті Вроцлава почнуть транслювати суспільно-освітню програму, націлену на популяризацію України.

Детальніше про це пише видання "Wroclaw.pl".

Повідомляється, що в польському місті Вроцлав стартував проект з популяризації України. В рамках нього в громадському транспорті почнуть транслювати відеоролики, що показують Україну з етнографічного та туристичного боку, підготовлені командою "Ukrainer".

Як заявив радник мера Вроцлава з толерантності та протидії ксенофобії Бартломей Цьонжинський, у столиці Нижньої Сілезії проживає від 64 до 100 тисяч українців.

"Сподіваюся, що це теж буде хороший жест для жителів міста, які приїхали до Вроцлава з України і сумують за своєю батьківщиною, оскільки зараз, через епідемічні обмеження, не можуть поїхати до своїх родинних місць", - говорить Цьонжинський.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Бартломей Цьонжинський / фото: wroclaw.pl
Бартломей Цьонжинський / фото: wroclaw.pl

Радник міського голови зазначив, що дані відеоролики також стануть чудовою можливістю для корінних жителів Вроцлава познайомитися з цікавими місцями України і побачити її очима своїх сусідів українського походження.

Продюсер проекту Наталія Панченко написала, що на роликах покажуть острів Хортицю, музей судноплавства, село Крива Лука, що на Донеччині, Тустань, архітектуру Харкова та інше. Раніше відеоролики почали показувати у фітнес-клубах і варшавських міських автобусах.

Проект передбачає трансляцію роликів на 1000 екранах в 400 одиницях громадського транспорту Вроцлава (трамваї та автобуси).

Нагадаємо, що мер польського Вроцлава защебетал українською, нашим чиновникам варто повчитися: "для мене честь...".

Як повідомляв портал Знай.uа, маленька львів'янка відправила листа в пляшці і дочекалася відповіді через 15 років: "Привіт з Угорщини!".

Також Знай.uа писав, що водій автобуса, який загинув у Польщі сам виховував трьох дітей:"дружина померла".