Стало відомо про нову петицію, яка з'явилася на сайті президента України. Автор вимагає від уряду зібрати доступне кредитування на житло.

Таким чином повідомляється, що створив її Демчук Павло Михайлович. Він попросив, щоб в Україні були створені доступні умови кредитування для молодих сімей, або ж просто одиноких людей при купівлі житла.

Враховуючи заробітну плату українців, переплата може досягати більше 100 відсотків.

Виходячи з цього, Павло Демчук попросив встановити процентну ставку не більше 5-7 відсотків на рік. Якщо петиція набере потрібну кількість підписів, 25 тисяч, тоді президент України повинен буде розглянути, і прийняти рішення з цього питання.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Створена ініціатива була у вівторок, 23 березня, і за добу набрала 45 голосів. Петиції виділяється три місяці, і за цей час українці повинні вирішити, підтримують вони це, чи ні.

Варто відзначити, що в Україні з початку березня поточного року запрацювала програма «доступна іпотека» під 7% річних. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Тепер, щоб отримати іпотеку не потрібно стояти на квартирному обліку, або ж ставати молодою сім'єю.

Програма ця доступна для будь-якого українця, який буде відповідати заданим критеріям. Обмеження все ж є. У 2021 році на це виділили 5 мільярдів гривень, чого вистачить всього для 5 тисяч сімей.

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом у окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "У кого дохід, що не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.