Стало відомо про те, що до планети підлітав величезний астероїд, який міг викликати Армагеддон. Він знаходився ближче до землі, ніж Місяць.

Таким чином повідомляється, що астероїд 2021 EQ3 пролетів над землею в понеділок, ближче до вечора. Він був досить близько до землі - 278 тисяч кілометрів, що становить всього 72% відстані від Землі до Місяця.

Все це транслювалося в прямому ефірі, і як розповідали фахівці, проліт був повністю безпечним, і не надавав ризику ні для самої планети, ні для супутників.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Хоча 2021 EQ3 не єдиний астероїд, який так близько наблизився до землі, він є одним з найбільших.

Цей астероїд має діаметр до 38 метрів, тобто його розмір як невеликий Багатоквартирний будинок.

Астероїд, фото: Pixabay
Астероїд, фото: Pixabay

Завдяки такому великому розміру, його можна відстежити. Віртуальний телескоп, який розташований в італійському Римі, транслював те, що відбувається на своєму сайті.

У 2020 році NASA виявили, що даний астероїд повинен був підлетіти до землі 2 листопада, за один день до виборів президента в США.

Раніше повідомляли, блукає десь по Чумацькому Шляху: вчені заявили, що у сонця може бути зірка-близнючка.

Як повідомляв Знай.uа, повз Землю пролетів астероїд на рекордно близькій відстані, але цього ніхто не помітив.

Це найбільше наближення астероїда до землі за всю історію фіксування, повідомляє NASA.

Знай.uа писав, астрономи шокували загибеллю планет схожих на Землю: що чекає людство, боляче подумати.