У четвер, 25 березня, легендарний укранський спортсмен, світова зірка боксу Володимир Кличко відзначає велику дату - 45 років. Вже більше чотирьох років Вова не виходить на ринг – востаннє ми бачили легенду в бою в квітні 2017 року, коли він видав яскравий виступ, але програв нокаутом Ентоні Джошуа.

За всю свою кар'єру Вова провів 69 професійних боїв, 64 з яких виграв (54 нокаутом). Протягом десятка років він домінував у важкій вазі і став чемпіоном світу за версіями WBO, IBF, IBO і WBA. Про це пише портал "ISport".

Володимир Кличко, фото Instagram
Володимир Кличко, фото Instagram

23 рази в цілому Володимир Кличко захищав титули чемпіона світу - це другий показник в історії суперважкої ваги. Більше - тільки у американця Джо Луїса (25 успішних захистів).

Завдяки блискучій кар'єрі Володимира Кличка в грудні минулого року прийняли в Зал боксерської слави. Він став другим українським боксером, який удостоївся такої честі – після свого брата. Після завершення кар'єри Володимир Кличко залишається успішним. Ще будучи спортсменом він задумався про те, чим займатиметься після того, як повісить рукавички на цвях і зараз крок за кроком реалізує нові свої проєкти, кожен з яких по-своєму успішний.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Кличко з донькою, twitter.com/haydenpanettier
Володимир Кличко з донькою, twitter.com/haydenpanettier

Батько-одинак

Найголовніший проєкт Кличка - виховання доньки Кайї-Євдокії. У нещодавньому інтерв'ю Володимир зізнався, що завдяки карантину він зміг весь свій час присвятити донці. Після розставання з Хайден саме з Кличком проживає їхня донька.

Вона росте в достатку - може виїхати з батьком на відпочинок на Барбадос, любить кататися на конях, але, за словами Володимира, він не дозволяє собі її балувати, не ставлячи на перший план матеріальні цінності, пам'ятаючи з якої сім'ї він сам вийшов.

Володимиру Кличку 45, фото: isport.ua
Володимиру Кличку 45, фото: isport.ua

Передає свої знання іншим

Після завершення кар'єри Володимир зі своєю командою розробив авторську методику "управління викликами", яка описує підхід до вирішення проблем в особистій і підприємницькій сфері. Методика заснована на знаннях і досвіді, набутих під час спортивної кар'єри Володимира. Про неї Володимир розповідає на регулярних лекціях в університетах Швейцарії, Німеччини, США і навіть Гарварді. А ще українець регулярно публікує книги - минулого року він презентував книгу під назвою "F. A. C. E. виклик – відкрийте силу волі всередині себе".

Володимиру Кличку 45, фото: isport.ua
Володимиру Кличку 45, фото: isport.ua

Благодійність

Найуспішніша на даний момент діяльність українця - Всеукраїнська благодійна організація братів Кличків - Klitschko Foundation, яку було створено в 2003 році. Вона реалізує соціальні проекти у сфері освіти, науки і спорту. Причому не тільки в Україні, а й у Німеччині, за що Володимир регулярно отримує різні нагороди.

Володимиру Кличку 45, фото: isport.ua
Володимиру Кличку 45, фото: isport.ua

Бізнес

Зароблених грошей на рингу Володимиру вистачило б на спокійне безтурботне життя, але він ці гроші успішно вкладає в різні сфери. У Києві є відкритий ще 2012 році дизайнерський готель Володимира "11 Mirrors Design Hotel", створена ним в 2016 році компанія "KLITSCHKO Ventures GmbH" консультує підприємства з питань, що стосуються управління викликами і розвитку нових бізнес-моделей і продуктів, в 2018 році Володимир під брендом WYLLIT став продавати продукти харчування: енергетичні батончики, корисні обіди з собою, органічний чай і т. д.

Активно проводить час

При цьому Володимир продовжує тримати своє тіло у формі, не набирає зайвих кілограмів, займається різними видами спорту, та й взагалі любить активний спосіб життя. У своєму Instagram Володимир регулярно публікує фото, як він грає в гольф, катається на дошці для серфінгу, підкорює пустелі на квадрациклах, пробує себе в малюванні. Цієї зими Володимир відкрив для себе хокей.

Володимир Кличко, facebook.com
Володимир Кличко, facebook.com

Готовий повернутися на ринг

Про повернення Володимира Кличка чутки з'являються регулярно, та й сам українець підживлює ці чутки своїми заявами і натяками.

"Чи можу я битися? Так. Я тримаю цей варіант відкритим. Це не повернення для того, щоб зламати комусь щелепу. Це повернення, щоб побити рекорд.

Це привабливо? Я б сказав, це круто. Джордж Форман зробив це. Мені здається, йому було 45 років, коли він став чемпіоном, і це досить круте досягнення", - Кличко неодноразово заявляв про бажання побити рекорд Джорджа Формана.

У 1994 році у віці 45 років Форман завоював титули чемпіона світу за версіями WBA і IBF, ставши найстаршим чемпіоном світу в історії боксу в суперважкій вазі. Якщо бути точним, то було 45 років, 9 місяців. Сьогодні, 25 березня, Володимиру якраз виповнюється 45 років. Час Х для того, щоб побити рекорд Формана – 20 січня 2022 року.

Володимиру Кличку 45, фото: isport.ua
Володимиру Кличку 45, фото: isport.ua

Володимир готовий до того, щоб побити рекорд Формана. Він продовжує тренуватися, спарингує з Олександром Усиком, допомагає повернутися на ринг Евандеру Холіфілду. Не виключено, що цього року ми знову побачимо Кличка в рингу – спершу це буде розігрівальний бій, щоб організм пройшов табір, згадав всю цю підготовку. А вже на початку наступного року ми можемо стати свідками яскравого реваншу Володимира Кличка з абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі – проти Тайсона Ф'юрі або Ентоні Джошуа.

Раніше повідомляли, замерзлий Кличко ризикнув життям над ополонкою: "Спробуйте при -20".

Як повідомляв Знай.uа, Кличко пообіцяв вакцинувати киян: потерпіть два тижні.

Знай.uа писав, Кличко натякнув на повернення у Великий бокс.