Стало відомо про дві петиції, які з'явилися на сайті президента України. Перша пов'язана зі стипендіями для студентів, а друга щодо капітальних ремонтів у школі.

Таким чином повідомляється, що автором першої петиції є Гайдаш Наталія Сергіївна. Вона попросила владу повернути стипендію всім студентам бюджетникам, так як це було б чесно по відношенню до них.

Петиція на сайті президента, фото: скріншот
Петиція на сайті президента, фото: скріншот

У тексті вона звернулася до Президента України Володимира Зеленського, щоб той повернув студентам-бюджетникам гарантовану стипендію, яку вкрала "злочинна влада" у 58% учнів.

Справа в тому, що станом на сьогоднішній день стипендію виплачують тільки тим студентам, які навчаються добре, і потрапили в спеціальний рейтинг.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За добу дана петиція набрала 99 підписів з 25 тисяч необхідних.

Студенти, кадр з відео
Студенти, кадр з відео

Автором другої петиції стала Кваша Яна Олегівна. Вона також звернулася до влади, але вже з іншою вимогою.

Жінка хоче домогтися, щоб у школах і дитячих садках почали проводити капітальні ремонти. Все тому що багато навчальних закладів країни знаходяться в жалюгідному стані.

Зрештою це доходить до того, що батьки самі змушені здавати власні гроші за ремонт державних установ. А не всі батьки мають можливість платити за ремонт.

Петиція на сайті президента, фото: скріншот
Петиція на сайті президента, фото: скріншот

Вона була опублікована в середу, 24 березня, і встигла набрати 90 підписів. Є ще три місяці, щоб набрати необхідну кількість голосів.

Раніше ми писали про те, скільки пенсіонерів проживають в Україні станом на 1 січня 2021 року, а також який зараз середній розмір виплат.

Як повідомляв портал Знай.ua , Кабінет Міністрів України збільшив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа з 1 січня 2021 року.

Також портал Знай.ua писав, що Кабінет Міністрів вживає заходів щодо впровадження в країні сучасної методології обчислення прожиткового мінімуму.