Стало відомо, що нове видання культового роману англійського письменника Джона Р.Р. Толкіна "Володар перстнів" вийде з серією начерків і малюнків, які були створені автором книги.

Це перший випадок з самого моменту видання твору в 1954 році, коли малюнки відомого письменника проілюструють найвідомішу роботу в його житті. Про це повідомляє видання The Guardian.

Джон Рональд Руел Толкін, фото Bodleian Library/Fine Art Images
Джон Рональд Руел Толкін, фото Bodleian Library/Fine Art Images

Компанія Tolkien Estate, яка управляє авторськими правами на твори Джона Толкіна, і надала видавничому дому дозвіл на публікацію роману з його малюнками.

"Автор був вельми скромним. Незважаючи на відсутність формальної освіти, він володів очевидним і рідкісним художнім талантом, але нехтував ним", — заявив заступник директора HarperCollins Кріс Сміт.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Це видання планують випустити в жовтні, включаючи тридцять малюнків, карт і начерків. До цього в повісті "Хоббіт, або Туди і назад" вже були представлені ілюстрації письменника. Але один з критиків висловлювався про них, заявляючи, що вони не відображають уяви і літературного таланту автора книги.

Толкін
Джон Толкін

Нагадаємо, лист батька "Володаря перстнів" Толкіна вперше показали світові: ніяких дітей. Він описав зовнішність своїх улюблених персонажів-хоббітів.

Як повідомляв Знай.ua, новий фільм "Володар перстнів" готує несподіваний поворот: став відомий головний сюжет