Українці продовжують активно користуватися одним з найпередовіших інститутів прямої демократії у країні — можливістю подання електронних петицій до органів влади. Цього разу у звернені пішла мова про стан очисних споруд і доступ громадян до питної води.

Відповідний документ під номером 22/114906-еп був розміщений на сайті офіційного інтернет-представництва президента Володимира Зеленського.

"Очисні споруди населених пунктів Украіни знаходяться у напівзруйнованому стані і вони ні разу не підлягали реконструкції. Тому з кожним днем населені пункти які розбудовуються, збільшують і збільшують навантаження на (ледведихаючі) очисні споруди. В результаті маємо страшне забруднення усіх річок Украіни, які впадають у водосховища, які в свою чергу є стратегічним запасом прісної води", — йде мова у петиції.

"Терміново зробити реконструкцію практично всіх очисних споруд", - вимагає українець.

Наразі звернення до Президента України підтримало лише 47 осіб. Однак у документа є ще три місяці, аби набрати необхідні 25 тисяч підписів - тоді глава держави буде зобов'язаний розглянути петицію.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Раніше ми писали про те, скільки пенсіонерів проживають в Україні станом на 1 січня 2021 року, а також який зараз середній розмір виплат.

Як повідомляв портал Знай.ua , Кабінет Міністрів України збільшив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа з 1 січня 2021 року.

Також портал Знай.ua писав, що Кабінет Міністрів вживає заходів щодо впровадження в країні сучасної методології обчислення прожиткового мінімуму.