Ці поради допоможуть городникам виростити хороший урожай часнику. Весь секрет полягає в звичайній деревній золі.

Як відомо, до середини червня у часнику повинні формуватися головки. Для того, щоб головки були великими і здоровими, необхідно внесення калійних і фосфорних добрив.

Варто зазначити, що лише в золі у великій кількості містяться калій та фосфор. Підживлення часнику проводять розчином золи.

Для приготування розчину 100 г золи розводять в 10 л води. Можна також застосовувати витяжку з золи. Для її приготування використовують в два рази менше мінерального добрива, і розчин доводять до кипіння і остуджують.

часник, фото Pxhere
часник, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Підживлення проводяться кожні два тижні до збору врожаю. Деревна зола є хорошим засобом від грибкових захворювань, до яких схильний часник. Його обприскують розчином золи і мила для боротьби з несправжньою борошнистою росою.

Особливо часто зараження часнику відбувається в середині червня, коли розростаються бур'яни. Для того щоб зменшити ризик ураження цвіллю, грядку потрібно прополоти.

Раніше ми писали про те, коли висаджувати на розсаду і в грунт капусту, огірки та інші культури: поради городникам.

Нагадаємо, як визначити стать кущів у полуниці⁣ та виростити щедрий урожай: 5 підказок городнику.

Як повідомляв портал Знай.uа, помідори на заздрість сусідові: поради щодо вибору якісної розсади на ринку.

Також портал Знай.uа писав, як підготувати теплицю і скільки насіння салату, моркви і капусти потрібно на грядку: на замітку городнику.